Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از صدور مجوز تاسیس ۱۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای خبر داد و ضمن دعوت از خیرین برای حمایت مالی و ورود به حوزه آموزش های مهارتی، تبدیل ایران به قدرت اول منطقه را مستلزم توانمندسازی نیروی کار مولد و تحصیلکرده و به کارگیری پنجه های کارآمد دانست.

به گزارش ایسنا، غلامحسین حسینی‌نیا در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، از صدور مجوز ۱۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای  خبر داد و گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای اولین سازمانی است که به استقبال اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار رفته و در این راستا موافقت اصولی و مجوز احداث آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای ظرف سه روز را گرفتیم و صادر کردیم که طی این مدت کوتاه مجوز ۱۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در صدد هستیم که مراکز فنی و حرفه ای دولتی را به مراکز توسعه مهارت و کارآفرینی تبدیل کنیم و در قالب این مراکز چرخه کامل ایده تا پدیده و بازار را با محوریت دادن مهارت به مهارت جویان و ایجاد فضا و تسهیل گری برای کسانی که در این مراکز مهارت آموخته اند،  تکمیل کنیم و بر همین اساس مصمم هستیم که در این برنامه، ۲۵۰ مرکز دولتی را به مراکز توسعه مهارت و کارآفرینی تبدیل کنیم تا حلقه مهارت آموزی در زنجیره ایجاد ارزش در کشور نقش‌آفرینی کند.

حسینی‌نیا افزود: بخشی از این کار با همکاری پارک های علم و فناوری مستقر در استانها متناسب با فعالیت‌هایشان انجام خواهیم داد تا ارتباط ارگانیکی برای تزریق نوآوریها و ایده های جدید در این مراکز داشته باشیم.

به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد آموزش های فنی و حرفه ای در چند رشته نظیر صنایع دستی، مراقبت و زیبایی، کامپیوتر و دوزندگی و خیاطی متمرکز شده است در حالی که بیش‌از ۶۵۰۰ استاندارد آموزشی، ۱۲ هزار مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خصوصی و  ۶۴۰ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی فعال داریم.

حسینی‌نیا در عین حال بر لزوم توانمندسازی و مهارت افزایی نیروهای کار تأکید کرد و با بیان اینکه رفتن به سمت آموزش های مهارتی یک انتخاب نیست بلکه یک الزام است، گفت: اگر می خواهیم تا سال ۱۴۰۴ به قدرت اول منطقه تبدیل شویم راهی جز تربیت نیروی انسانی ماهر و توانمندسازی نیروهای کار مولد و تحصیلکرده و فراهم کردن بستر ورود آنها به تمام عرصه ها نداریم و امیدواریم با نگاهی که مسئولان ارشد کشور به موضوع مهارت افزایی و تاکید مقام معظم رهبری بر اهمیت پنجه های کارآمد دارند، اهداف مدنظر در این زمینه را محقق کنیم.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در ادامه تصریح کرد: سال گذشته ۱۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ازسوی شبکه بانکی پرداخت شده است که اگر این تسهیلات به افراد دارای مهارت و بنگاه‌های تولیدی صادرات‌محور اختصاص می‌یافت، رشد خوبی حاصل می شد.

به گفته وی،  اگر مسأله اشتغال، تولید، رقابت پذیری و بهره وری توأم با صادرات محقق نمی شود به دلیل عدم توجه واقعی به موضوع نیروی ماهر است.

معاون وزیر کار در ادامه ضمن دعوت از خیرین برای سرمایه گذاری در حوزه فنی و حرفه ای اظهار کرد: تاکنون جریان حمایت از خیرین به سمت مدرسه سازی و ساخت مسجد متمرکز شده که بسیار ارزشمند است و انتظار داریم با در نظر گرفتن ظرفیت های بالای آموزش های فنی و حرفه ای در کشور نیز خیرین به حوزه آموزش های مهارتی ورود کنند و در بحث تامین مالی و چالشهایی که در این زمینه وجود دارد و همچنین توانمندسازی نیروهای انسانی به کمک بیایند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای اضافه کرد: از محل تسهیلات تبصره ۱۸ برای کمک به راه اندازی آموزشگاه در مناطق محروم و کم برخوردار استفاده خواهیم کرد و در این راستا ۱۱۰۰ میلیارد ریال را تمهید کردیم که برای ایجاد آموزشگاه در مناطق محروم وحاشیه شهرها به متقاضیان راه اندازی اختصاص بدهیم و با کمک دولت و سایر دستگاهها در قالب خرید خدمت برای افراد محروم آموزشگاه مهارتی ایجاد کنیم.

حسینی‌نیا شناسایی و حمایت از استعدادهای برتر در مناطق روستایی و عشایری، حمایت از توسعه فعالیت های استارت آپی، آموزش و سنجش مهارت متقاضیان اشتغال خانگی به ویژه بانوان خانه دار، آموزش در محیط واقعی کار و احیای استاد شاگردی را از دیگر اقدامات در دستور کار سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای عنوان کرد.

وی همچنین از دیپلماسی مهارت به عنوان یکی دیگر از ارکان اساسی برنامه های سازمان متبوع خود نام برد و ادامه داد: طی یک ماه اخیر دو نشست وبیناری با آژانس توسعه مهارت هند و آژانس توسعه مهارت آموزی روسیه برگزار کردیم و درصدد هستیم تا آکادمی مهارت آموزی در مرکز تربیت مربی کرج را با همکاری آنها راه اندازی کنیم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان از برگزاری مسابقات جهانی مهارت شانگهای در شهریور ماه ۱۴۰۱ خبر داد و اعلام کرد: این مسابقات به دلیل کرونا یک سال به تعویق افتاده است. در مسابقات کازان روسیه تنها در ۹ تا ۱۰ رشته توانستیم شرکت کنیم ولی برای سال ۲۰۲۰ در ۳۳ رشته در مسابقات بین المللی مهارت شانگهای رقابت خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهارت نیروی کار قدرت اول منطقه روسيه سازمان آموزش فنی و حرفه ای تحصیلکرده ها كسب و كار فارغ التحصيلان دانشگاهي صنایع دستی بازار کار صادرات سازمان فنی و حرفه ای توليد داخلي اشتغال مشاغل خانگی آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای سازمان آموزش فنی و حرفه ای توسعه مهارت معاون وزیر حسینی نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۴۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای معاون آموزش و پرورش درباره شیطنت مافیای کنکور

به گزارش خبرآنلاین ؛محمدمهدی کاظمی در مراسم تجلیل از معلمان نمونه استان خوزستان که امروز (۱۹ اردیبهشت‌ماه) در اهواز برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدا و تبریک روز معلم اظهار کرد: نقش معلم به عنوان آینده‌ساز کشور و تربیت‌کننده نسل آینده بسیار مهم است. جایگاه معلم از سایر اشخاص بیشتر است زیرا آنچه معلم در ذهن و نسل کودکان و جوانان حکاکی می‌کند تا سال‌ها ماندگار خواهد ماند.

ایسنا در خبری نوشت: وی افزود: در مسیر تمدن نوین اسلامی هستیم و مهم‌ترین موضوع در این زمینه تربیت نیروی انسانی توانمند است که به دست آموزش و پرورش رقم می‌خورد و باید جایگاه آن را ارتقا دهیم.

کاظمی بیان کرد: معلم اصلی‌ترین عنصر در نظام تعلیم و تربیت است و اگر معلم از آموزش و پرورش جدا شود، آموزش و پرورش هیچ جایگاهی ندارد. معلم از جنبه‌های مختلف از جمله نوع تعامل، برخورد، پوشش و رفتارش بر دانش‌آموز اثرگذار است و سال‌ها در ذهن دانش‌آموزان می‌ماند. معلم، هویت دانش‌آموز و نسل آینده را ایجاد می‌کند، بنابراین نقش تربیتی معلم در کنار نقش آموزش علوم تخصصی، بسیار مهم است و باید یکی از اولویت‌های ما توجه به نقش تربیتی معلم باشد.

وی عنوان کرد: اگر معتقدیم امروز یکی از نیازهای مهم کشور امیدآفرینی برای نسل نوجوان است قطعا این موضوع به دست معلمان رقم خواهد خورد. دانش‌آموزان باید به گونه‌ای برای آینده کشور تربیت شوند که نگاه ملی داشته باشند و این موضوع، نقش معلمان را پررنگ‌تر می کند تا در کنار آموزش به این نکته توجه کنند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: در سند تحول بنیادین نیز به نقش پررنگ تربیت چندساحتی اشاره شده است و نگاه و تربیت معلمان ما هم باید چند ساحتی باشد. این سند، اولویت این دولت و آموزش و پرورش است، به گونه‌ای که به گفته رئیس جمهور، در وزارت آموزش و پرورش اجرای سند تحول بنیادین اولین اولویت دولت است.

وی تصریح کرد: متاسفانه در هفت یا هشت سال گذشته روزی در کشور داشتیم که با حضور مسئولان و وزرا سند تحول بنیادین را کنار گذاشتند و از سند ۲۰۳۰ رونمایی کردند یعنی اعتقادی به اجرای سند تحویل بنیادین نداشتند. امروز این سند به عنوان نقشه راه اساسی است و بعد از سال‌ها دغدغه، این نقشه تهیه و در شورای عالی انقلاب فرنگی تصویب شد.

کاظمی ادامه داد: قطعا اجرای این سند محقق نخواهد شد مگر اینکه آثار آن را در مدرسه ببینیم و مهم‌ترین عامل در این زمینه، مدیران مدارس هستند.

وی افزود: سند تحول بنیادین با بخش‌نامه و ابلاغیه محقق نخواهد شد و نگاه سلسله مراتبی به اجرای این سند یکی از آسیب‌های اجرای آن بوده است. تا وقتی عامل اصلی که مدیر مدرسه است به عنوان راهبر اصلی آموزش، در تعلیم و تربیت اعتقادی به این موضوع نداشته باشد و در این راستا تلاش نکند توفیقی نخواهیم داشت.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: مدرسه می‌تواند نقش هر کدام از معلمان را در این جدول ماتریکسی در نقشه راه محقق کند و انتظار می‌رود مدیران مدارس، نقش و جایگاه خود در اجرای سند تحول بنیادین را مجدانه مدنظر قرار دهند. عامل اصلی در تحقق این موضوع با راهبری مدیران مدارس، معلمان هستند، بنابراین باید تمرکز ما بر کلاس‌های درس باشد.

وی بیان کرد: به دلیل مسائلی که وجود داشت برخی مدیران به مدیران اجرایی تبدیل شدند نه مدیران و راهبران آموزش، در حالی که باید توجه به ارتقای جایگاه آموزش و تربیتی باشد.

کاظمی گفت: خوزستان در شاخص‌های دسترسی آموزشی و پوشش تحصیلی وضعیت خوبی دارد و از میانگین کشوری بالاتر است اما در شاخص کیفیت آموزش، نیازمند توجه و برنامه‌ریزی بیشتر است، بنابراین باید همه دستگاه‌ها تلاش کنند تا اهداف آموزش و پرورش محقق شود.

وی ادامه داد: ارتقای کیفیت آموزش باید یکی از اولویت‌های خوزستان باشد؛ اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است و امیدواریم زمینه ارتقای کیفیت آموزش در خوزستان فراهم شود و شاخص‌ها افزایش یابند. این موضوع محقق نخواهد شد مگر به همت معلمان.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به رتبه‌بندی معلمان گفت: هدف اجرای رتبه‌بندی، ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت است و در این راستا باید توانمندسازی معلمان و نقش آن‌ها در امر آموزش و تربیت جدی‌تر دنبال شود. امیدواریم با برنامه‌ریزی بتوانیم در شاخص‌های کیفیت آموزش رشد قابل توجهی داشته باشیم.

وی افزود: برگزاری آزمون‌ها و ارزشیابی‌ها در آموزش و پرورش از جمله آزمون‌های شبه‌نهایی و سنجش از یادگیری دانش‌آموزان از این به بعد باید توسط معلمان رصد و توسط مدیران، راهبری شود و وضعیت با سایر مناطق و استان و ملی مقایسه شود. این ارزشیابی‌ها زمینه توانمندسازی معلمان را فراهم می‌کند تا معلم با شیوه سوالات استاندارد و رویکرد مدنظر ارتباط بیشتری برقرار کند.

کاظمی گفت: یکی از اولویت‌های این وزارت، ایجاد سوابق تحصیلی است و در کنار آن، سنجش ملی در پایان دوره ششم و نهم هم مدنظر است تا رصدی از وضعیت آموزش داشته باشیم زیرا در گذشته اطلاعات زیادی از وضعیت آموزش نداشتیم.

وی بیان کرد: یکی دیگر از کارها در وزارت آموزش و پرورش، نحوه جذب معلمان است. نمی‌شود معلم را با ارزیابی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای انتخاب کرد. در سال‌های گذشته به جز مسیر دانشگاه فرهنگیان، از طریق ماده ۲۸ نیز معلمان جذب می‌شدند اما از سال گذشته با تغییر رویکرد در شیوه جذب معلمان و ایجاد کانون‌های ارزیابی، تلاش کردیم معلمانی که توانمند، تخصصی و حرفه‌ای هستند را شناسایی و جذب کنیم.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: امسال بیش از ۷۲ هزار معلم از ماده ۲۸ جذب می‌شوند که از این تعداد، ۲۵ هزار معلم در دوره متوسطه و بخش دبیری و هنرآموزی جذب خواهند شد.

وی بیان کرد: ارزیابی‌ها باید با جدیت دنبال شوند و معلمی انتخاب شود که در کنار تخصص، مساله تربیت هم یکی از اولویت‌هایش باشد و به هویت، سند تحول بیادین و آرمان‌های انقلاب اسلامی باور داشته باشد.

کاظمی با اشاره به سابقه تحصیلی و امتحانات نهایی گفت: با مصوبه جدید سابقه تحصیلی، به مدرسه و کلاس درس برگشتیم و هویت و جایگاه معلم و برنامه درسی در کلاس درس پررنگ‌تر شد. متاسفانه مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کردند و سیستم آموزش به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان به دنبال تکنیک حل تست‌های کنکور بودند اما اکنون تمرکز و توجه بر یادگیری دانش‌آموزان است.

وی افزود: امسال امتحانات نهایی برای پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برگزار می‌شود و باید همت شود شیطنت‌های مافیای کنکور برای ضربه زدن به سوابق تحصیلی، خنثی شود. در برگزاری مطلوب و باکیفیت و امن آزمون‌های نهایی و تصحیح اوراق نیز باید مشارکت جدی شود زیرا این کار به ارتقای کیفیت آموزش کمک خواهد کرد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی دیگر از نیازهای ضروری در کشور مساله مهارت‌آموزی است و باید نظام آموزشی به سمت مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی برود. یکی از راه‌های عبور از حافظه‌محوری، مهارت‌آموزی است و اگر به دنبال این هستیم که علم نافع را به دانش‌آموزان یاد بدهیم یکی از راه‌ها، مهارت‌آموزی است. راه حل مشکل بیکاری کشور و رشد اقتصادی و تولید نیز از این مسیر می‌گذرد.

وی بیان کرد: مهارت‌آموزی برای دانش‌آموزان مقاطع مختلف باید به صورت خاص انجام شود و همه مسئولان باید پای کار مهارت‌آموزی در آموزش و پرورش بیایند.

کاظمی گفت: در دو سال گذشته سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بیش از ۴ درصد ارتقا یافت و در این مدت ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش‌آموزان هنرستانی افزوده شد و باید کیفیت‌بخشی در این آموزش‌ها را مدنظر قرار دهیم. تجهیز هنرستان‌ها به عنوان یکی از اولویت‌ها مدنظر قرار گرفت و سال گذشته بیش از یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان در این زمینه تخصیص یافت. در حالی که در طول هشت سال دولت قبل دو سوم این اعتبار هم تخصیص پیدا نکرد.

وی افزود: ایجاد هنرستان‌های جوار صنایع از اولویت‌های ما است که با همت همه مسئولان محقق خواهد شد. دستگاه‌های دیگر مانند بخش نظامی کشور ظرفیت‌هایی در این زمینه دارند که می‌توان از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: با پیگیری، آیین‌نامه علمی مهارت‌آموزی در هیات دولت تصویب شد و نقش همه دستگاه‌ها در آن مشخص شده است. در دوره متوسطه نظری باید ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی انجام شود و برای دوره‌های ابتدایی و متوسطه اول نیز باید ۱۰ درصد برنامه درسی، مهارت‌آموزی باشد.

وی افزود: در تابستان حرکت عظیم و جنبشی برای مهارت‌آموزی متوسطه اول و دوم نظری طراحی شده است و این موضوع با جدیت دنبال خواهد شد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904370

دیگر خبرها

  • اجرای طرح آموزش هر شهرستان یک روستا در هرمزگان
  • آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد
  • راه اندازی معاونت پرورشی در مدارس غیرانتفاعی مرکزی
  • ادعای معاون آموزش و پرورش درباره شیطنت مافیای کنکور
  • اظهارات رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان کرمان در مورد بورسیه صنعتی دانشجویان
  • آموزش چهار هزار و ۹۰۰ مهارت آموز درهرمزگان
  • آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • خدمت‌رسانی جهادگران فنی و حرفه‌ای به ۲۰۰۰ نفر در روستاها